Třída Veverek v dubnu 2018

07.06.2018 13:07

V měsíci dubnu jsme s dětmi ze třídy Veverek přivítali jaro. Věnovali jsme se povídání o rostlinách a tomu, co se s nimi na jaře v přírodě děje. Naučili jsme se názvy květin, které jsme při vycházce v přírodě objevili. V MŠ jsme je potom pozorovali pod lupou a výtvarně znázornili. Skládali jsme s kostek kytičky a zahrádky, vyrobili jsme si kytičkové čelenky a hráli jsme s nimi divadlo.

V souvislosti se svátkem Dne Země jsme se věnovali ekologii. Povídali jsme si o tom, proč je naše planeta Země smutná. Ukázali jsme si obrázky znečištěného vzduchu, půdy a vody. Celým týdnem nás provedla rybička Freddie, na které jsme demonstrovali chování člověka dnešní doby vůči přírodě. Děti se tak stotožňovali s pocity rybičky, která žije v člověkem znečištěné přírodě. Hledali jsme způsoby, jak se k ní chovat, aby každý z nás přispěl ke zlepšení její situace. Učili jsme se rozpoznávat různé materiály, třídit odpad a dále jej využívat. Z odpadků děti vytvářely dárečky pro planetu Zemi. V závěru týdne jsme oslavili její svátek a děti jí přinášely dárečky, které vyrobily. 

Na konci měsíce dubna jsme nezapomněli na tradiční slet čarodějnic a čarodějů. Děti se naučily písničku "Čarodějka na dvorku", stavěly příbytky čarodějnicím, na zahradě MŠ jezdily na koštěti, vyráběly pavoučí čelenky a čarodějnické klobouky a upekly a nazdobily čarodějnický dort. 

V měsící dubnu jsme oslavili Šimonkovy narozeniny.

Fotky z měsíce dubna zde: mssardice.rajce.idnes.cz/Veverky_v_dubnu/