Říjen 2018 Veverky

06.11.2018 17:00

V měsíci říjnu jsme oslavili Světový den zvířat. Plnili jsme úkoly na PL, povídali si o zvířátkách, poznávali je po hmatu, taky jsme přinesli některé naše mazlíčky ukázat do školky. S rodiči jsme si zvířátko nakreslili a navštívili jsme malou ZOO u Natálky Šurýnové.

S Haničkou jsme oslavili její narozeniny a zahráli jí divadlo Budka v poli. Pracovali jsme na integ. tabuli, nakrmili naše kamarádky ovečky a také nás navštívil kouzelník. Ten se nám moc líbil. Do třídy za námi občas přijde Pavlínka, která s námi pracuje. Chce se stát p. učitelkou. Na podzim nesmí chybět Drakiáda. O dracích jsme si povídali a udělali jsme pokus s dračím měřičem síly větru. Spolu s kamarády se ZŠ jsme byli na besedě s p. spisovatelkou Z. Pospíšilovou, která nám povídala o knížkách pro děti, které píše.

Podíleli jsme se i na oslavě založení naší krásné republiky. Vyrobili jsme české vlajky a nazdobili jimi strom před ZŠ. Dověděli jsme se, kdo byl T.G. Masaryk a který je náš národní strom. Lípu jsme pak v Šardicích vyhledávali a jednu jsme s radostí zasadili před naší MŠ. K jejím kořenům jsme zakopali vzkaz s krásnými obrázky a přáníčky pro příští generace. Tato akce byla moc krásná a velmi nás sázení lípy bavilo.

Foto naleznete ve fotogalerii.