Postupné dění ve třídě Medvídků.

08.04.2014 19:34

V měsíci březnu jsme měli téma "Co mi prospívá a co mi škodí. Děti měly možnost se seznámit se spoustou zajímavostí. Teď už ví, že mají sportovat, jíst hodně ovoce a zeleniny a naopak nejíst sladkosti. To je jenom zlomek z toho, co jsme si s dětmi povídaly. Také jsme probíraly různá nebezpečí, která na děti číhají. Například nebrat si nic od cizích lidí, raději se snimi ani nebavit,nevyklánět se z okna, nehrát si u silnice, nehrát si s ohněm, elektřinou,atd......         Taky si v tomto tématu děti upevnily a připomněly hygienické návyky.Nakonec si vytvořily krásný a každý svůj originální hrníček na čaj. 

    Další téma co následovalo bylo o naší planetě "Zemi" Děti pracovaly s glóbusem s encyklopedií vesmíru. Ukazovali jsme si, jak naše planeta obíhá kolem sluníčka a ještě se otáčí kolem vlasní osy. Povídali jsme si o tom, jak je to zařízeno, že se střídá den a noc a taky o tom, jak je to možné,že na naší planetě je život a na ostatních ho zatím nikdo neobjevil. Děti dostaly za úkol nakreslit, jak si představují ufona. Byly to moc zajímavé obrázky.Celý vesmír i s naší planetou, kosmonauty i ufony si děti vymodelovaly z modelíny.Jejich oblíbená písnička je "Naše Země kulatá " 

Teď nám přišlo tolik očekávané JARO a na jaře nás také čeká spousta nových poznání. Děti ví, že se na jaře  příroda probouzí, všechno začíná růst, zelenat se a kvést.Děti si zasadily hrášek a fazolky a teď pozorují, jak rostou. Taky jsme s dětmi udělaly pokus, jedny zasaděné fazolky jsme daly na světlo a druhé do tmy a teď sledujeme, jak které porostou. Je toho opravdu mnoho, co děti poznávají a s čím se seznamují. Vnímají barevnost jarní přírody a taky ví, že se na jaře rodí mláďátka.Teď už se pomaloučku chystáme na svátky jara, ale o tom až příště. Fotografie k nahlédnutí zde.