červen 2020 v naší třídě

01.07.2020 00:00

Po delší pauze zaviněné koronavirem jsme se sešli v naší třídě,abychom si užili poslední měsíc školního roku spolu.Bylo nás sice míň,ale i tak jsme oslavili Den dětí a Linduščiny narozeniny. Povídali jsme si o nastávajícím létu, o hmyzu a jeho užitečnosti. Pozorovali kvetoucí lípy a z jejich květů si vařili čaj. Děti se seznámily s některými profesemi, které pomáhají hlavně v létě, třeba hasiči.Malovali a vyráběly na dané téma. Na procházkách jsme našli úkryty různých broučků a pozorovali je lupou.Povídali jsme si o možných nebezpečích, které na děti v létě čekají a naučili se, jak se bezpečně chovat.

To se nám hodilo na našem výletě na pískovnu. Celý pobyt nám zařídila Františkova maminka a tímto jí chceme všichni moc poděkovat. Byl to pro všechny krásný den, který jsme si moc užili. Děti hledaly poklad, viděly živou štiku a obrovského sumce, opékaly si špekáčky a od p. Měchurové ochutnaly i spoustu dobrot. Nikomu se z pískovny nechtělo. Krásný výlet skoro za humny.

Konec šk. roku jsme zakončili zmrzlinou a sladkým zákuskem od Františka.Rozloučili jsme se s dětmi, které odchází do školy a už se těšíme na dobrodružství, která nás čekají o prázdninách.